top of page

Katso:

yksinäinen mieli ja yhteyden mieli

Yksinäisyys on henkilökohtainen kokemus. Osa katsoo helpommin kohti yksinäisyyttä ja on herkempi kokemaan yhteyden puutteen sekä kiinnittymään yksinäisyyden tunteeseen.

 

Yksinäinen avaa mallin kahdesta erilaisesta mielestä, yksinäisestä mielestä ja yhteyden mielestä, jotka yksilöllä voi nähdä olevan suhteessa yksinäisyyden kokemukseen.

 

Yksinäinen mieli on joukko oletuksia, jotka muodostavat esteitä yhteydelle itseen ja toisiin ihmisiin. Ne ovat haitallisia uskomuksia itsestä, joihin ihminen helposti takertuu yksinäi-syyden keskellä. Yhteyden mieli puolestaan katsoo kohti yhteyttä.

Yhteyden mieli koskettaa meitä kaikkia.

Ajatus kohti yhteyttä tai siitä pois katsovista mielistä pätee myös yhteiskunnan ja "ei-yksinäisten" tasolla. Yksinäinen mieli ja 

yhteyden mieli ovat koko ajan meille kaikille olemassa ja käytössä. On oma valinta mihin huomionsa suuntaa. Yhteyden mieli on päivittäinen valinta ohjata itsensä tarkoituksen-mukaiseen suuntaan.

 

Yksinäinen avaa yksinäisen mielen oletuksia ja tarjoaa työkaluja yksinäisyyden kokemuksen muuttamiseksi oletuksia paremmin yhteyden syntymistä palvelevaksi. Kirja esittelee Yhteyspyramidi-mallin yksinäisen mielen esteiden purkamiseen, mielen joustavuuden kehittämiseen ja yhteyden mielen toimintaan vapauttamiseen.

Tuntematon työtoveri toisesta tiimistä kulkee postilaatikoille ja vitsailee katsovansa onko saanut fanipostia

– mutta laatikko on tyhjä. ”Minä voin kirjoittaa sinulle fanipostia!”, huomaan sanovani. On tilanteita, joissa vain tietää, että täytyy toimia. Ne ovat hetkiä, joissa ei ole mitään merkitystä, mitä seuraavaksi tapahtuu – tilaisuuksia tehdä pieni hyvä teko. Kirjoitan kirjeen, ja kohdatessamme seuraavan kerran vaihdamme merkityksellisen hymyn. Meillä on nyt hauska yhteinen salaisuus. 

Kertomus JOUTSENESTA pohtii yhtä tärkeimmistä kysymyksistä: Kuinka toimin kohti toisia? Se haastaa katsomaan kohti yhteyttä ja näkemään miten pienin hyvin ja myötätuntoisin teoin voimme helpottaa yksinäisyyden kokemusta.

027_30x40pysty (1).jpg
bottom of page